Μέντιουμ στα Χανιά

Υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να ξέρει το μέλλον του; Πήγαμε και εμείς όχι σε μάγισσες και χαρτορίχτρες αλλά… “σε απόφοιτους σχολών ψυχικών ερευνών και αστρολογίας”, κοινώς μέντιουμ (δεν διαθέτουν όλοι απαραίτητα τον συγκεκριμένο τίτλο), για να δούμε από κοντά αυτούς που έχουν χάσει τον ύπνο τους και αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις μέσα από τις φιγούρες των ταρώ.

Χαμογελαστή και αρκετά ευγενική η κ. Μ. μέντιουμ στο επάγγελμα, ζήτησε από πελάτισσα της, να της πει τις ημερομηνίες γέννησης της ίδιας και του ατόμου που την ενδιέφερε.

(Σημειώνεται ότι η ενδιαφερόμενη επέτρεψε την παραμονή μας στον χώρο χωρίς δισταγμό.)

Φανερά ταραγμένη όπως ήταν με το ζήτημα που την απασχολούσε, είπε τις ημερομηνίες και με αγωνία περίμενε να ανοίξει το μέντιουμ τα χαρτιά τα οποία έκοψε και μοίρασε στη συνέχεια τέσσερις φορές πάνω στο τραπέζι.

Οι υπόνοιες που είχε, επιβεβαιώθηκαν… σύμφωνα με την τράπουλα, αφού φάνηκε ότι ο άνδρας της είχε βάλει στη ζωή του ανά διαστήματα όχι μόνο μια γυναίκα, αλλά πολλές. Όπως ήταν φυσικό υπέστη μεγάλο σοκ μετά τις αποκαλύψεις της κ. Μ, η οποία αναίρεσε τα λόγια του ντετέκτιβ ότι τίποτα μεμπτό δεν συνέβαινε με το σύζυγό της κυρίας, την περίοδο παρακολούθησης του.

Έντρομη από τη τροπή που πήραν τα πράγματα, ρώτησε αν η παράνομη αυτή σχέση θα τερματίσει. Η απάντηση που της έδωσε, ότι ο άνδρας της θα είναι τελικά αυτός που θα δώσει ένα τέλος στην εξωσυζυγική σχέση, δεν φάνηκε να την ικανοποιεί.

Μόνο και μόνο η σκέψη ότι υπήρξε απατημένη όλα αυτά τα χρόνια, την εξόργισε ακόμα παραπάνω.

«Μα πως δεν ανακάλυψε κάτι ο ντετέκτιβ;» Αναρωτήθηκε φωναχτά.

- Απλούστατα, η σχέση τους είναι ιδιόρρυθμη, βλέπονται δύο ή τρεις φορές τον μήνα γιατί εσύ με τη στάση σου, του έδωσες να καταλάβει ότι έχεις μαζέψει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του.

- Τι βλέπεις από δω και πέρα;

- Χωρισμό δεν βλέπω, σας βλέπω να γερνάτε μαζί.

- Μα τι μου λέτε τώρα, μόλις πάω σπίτι θα γίνει χαμός..

Ξαφνικά το τηλέφωνο χτύπησε, στην άλλη γραμμή ήταν ένας άνδρας που ρώτησε το μέντιουμ τι να τα κάνει τα κεράκια που του είχε δώσει.

- Να τα στρίψεις, όπως σου είπα την άλλη φορά, δεν θυμάσαι;…

“Πολλοί άνδρες με επισκέπτονται κατά καιρούς”, μας είπε μόλις έκλεισε το τηλέφωνο. “Κυρίως για τα αισθηματικά τους με ρωτάνε.”

“Τι ακριβώς είναι αυτά τα κεράκια που του είπατε να στρίψει;” Ρωτήσαμε με απορία…

“Στις περιπτώσεις που κάποιος θέλει να φέρει αρμονία στο σπίτι του τότε λέει μια συγκεκριμένη ευχή ανάβοντας παράλληλα κεράκια.”

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΝΤΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ….

Το ίδιο ερώτημα θέσαμε σε συνάδελφο μέντιουμ της κυρίας Μ. κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαμε μαζί της μετά από μέρες.

Όπως μας είπε, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν επανασύνδεση με τους πρώην συντρόφους τους.

«Είμαι χρόνια στο επάγγελμα»- σημείωσε - «και έχω συναντήσει άτομα απεγνωσμένα, με ψυχολογικά προβλήματα πολλές φορές, εμμονές και διαταγμένη προσωπικότητα… Όταν βλέπεις ότι αυτός που έχεις απέναντί σου χρειάζεται άλλου είδους βοήθεια, τότε εμείς προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μας η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημά τους.»

Όπως μας αποκάλυψε, μια γυναίκα κάποτε, ήθελε να κάνει βουντού στα ίδια της τα παιδιά, «ήταν τόσο πωρωμένη που δεν ήξερα πώς να την αντιμετωπίσω»…

-Τι της είπατε;

-Τι να πεις σ΄ αυτές τις περιπτώσεις! Την παρέπεμψα σε κάποιον ψυχολόγο και της τόνισα ότι δεν πρέπει να πιστεύει σε βουντού και μαγείες.

- Εσείς πιστεύεται σ΄ αυτά;

- Κοιτάτε, όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την μαύρη μαγεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ

- Στον τομέα της δουλειάς σας, ξέρετε άτομα που κάνουν ή λύνουν μάγια; την ρωτάμε.

- Προσωπικά εγώ δεν ξέρω. Θεωρώ όμως ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, να μην εμπιστεύεται άτομα που αυτοαποκαλούνται ‘μάγοι’. Αυτό που τους συμβουλεύω να κάνουν είναι να πάνε σε κάποιον παπά να τους διαβάσει κάποια ευχή και να κάνουν ευχέλαιο στο σπίτι τους.

- Βλέπετε δηλαδή στα ταρώ αν έχουν γίνει μάγια;

- Φυσικά, όπως σας είπα, υπάρχει η δύναμη του καλού και του κακού. Η εκκλησία εκπροσωπεί το καλό και είναι η μόνη που έχει τη δύναμη να εξολοθρεύει το κακό.

- Μα η εκκλησία είναι αντίθετη με εσάς που ασχολείστε με την χαρτομαντεία.

- Το ξέρω, εγώ έχω αντίθετη άποψη επί του θέματος. Όπως πιστεύω στη δύναμη της εκκλησίας, έτσι υπερασπίζω και τη δουλειά μου που είναι η όραση των μελλούμενων μέσα από την τράπουλα. Τα χαρτιά δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί στον καθένα μας στο μέλλον, το οποίο κατά ένα μέρος προκαθορίζεται από το χθες και το σήμερα.

- Πώς γίνεται αυτό;

- Οι ενέργειες του παρελθόντος δημιουργούν τις συνθήκες ζωής του σήμερα που και αυτές με τη σειρά τους κανονίζουν το μέλλον.

- Δηλαδή είμαστε καταδικασμένοι από τις πράξεις του παρελθόντος;

- Εν μέρει ναι, όμως αν δείξουμε ανάλογη σημασία στη σπουδαιότητα και το αντίκτυπο των πράξεων μας, αναλύσουμε σε βάθος τις ενέργειες μας και κατανοήσουμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη μας, τότε μπορούμε ν΄ αλλάξουμε το προδιαγεγραμμένο από τις τωρινές ενέργειές μας μέλλον.

Για παράδειγμα, στη περίπτωση της γυναίκας που με επισκέφθηκε μαζί σας, η οποία έχει πέσει θύμα συζυγικής απάτης, είχε από παλιά αρκετές ενδείξεις ότι την απατούσε ο άνδρας της, όπως μου αποκάλυψε εκ των υστέρων, αλλά τότε δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία… Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν πρέπει να αγνοούμε το παρελθόν, μας επεσήμανε, χρειάζεται να εντοπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε φορά στις προσωπικές - και όχι μόνο - σχέσεις μας, γιατί διαφορετικά είναι βέβαιο ότι, με το να αδιαφορούμε με τα σημάδια του σήμερα θα έρθουμε αντιμέτωποι με το αναμενόμενο δυσμενές αύριο.

- Εσείς όμως της είπατε ότι ο σύζυγός της σε αντίθεση με την ίδια, δεν είναι και τόσο αξιόλογο άτομο και ότι είναι σίγουρο ότι θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον. Γιατί λοιπόν της είπατε να μην χωρίσει σε περίπτωση που η ίδια τρέφει ακόμα αισθήματα γι αυτόν;

- Εγώ είδα στα χαρτιά τον χαρακτήρα του, όπως όμως είδα και ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι σε θέση να τον χωρίσει τώρα στα πενήντα της επειδή έχει χάσει την αυτοπεποίθησή και την δύναμη που χρειάζεται σε περίπτωση που χωρίσουν… Τουλάχιστον όχι ακόμα. Πρέπει πρώτα να τα βρει με τον εαυτό της, να κατασταλάξει η απογοήτευση που νοιώθει για τον σύζυγό της και να σταθεί στα πόδια της.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ.

«Όπως μου εκμυστηρεύτηκε η ίδια» - συνεχίζει η μελλοντολόγος- «δεν είμαι το μοναδικό άτομο που έχει επισκεφθεί εδώ και καιρό, γιατί ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον να της βρει λύσεις στο πρόβλημά της. Δεν έχει συνειδητοποιήσει όμως ότι μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και κανείς άλλος.

Ούτε εγώ, ούτε οι φίλοι της. Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να της δείξει τον τρόπο πώς να χειριστεί την όλη κατάσταση.»

- Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

- Από μικρή με τραβούσε το άγνωστο, το πεπρωμένο, η δύναμη να μαντεύεις το μέλλον. Υπάρχουν όμως άτομα που δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, ώστε να κάνουν αυτή την δουλειά. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με κάποιους που προβλέπουν το μέλλον, μέσω τηλεφώνου… Στο 090… βέβαια, επικρατεί ένα άλλο καθεστώς. Έχω δουλέψει στην Αθήνα και ξέρω τι σημαίνει να είσαι αναγκασμένος να κρατήσεις τον πελάτη έως ότου κλείσει αυτομάτως η γραμμή. Πιο πολλές ώρες στο τηλέφωνο, σημαίνει πιο πολλά λεφτά. Είχα έναν πελάτη κάποτε που είχε ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα προσπαθώντας να επαναφέρει στη ζωή του μια προηγούμενη σχέση του. Δεν μπορούσε να ¨χωνέψει¨ το γεγονός ότι αυτή τον εγκατέλειψε - και έτσι για πολλά χρόνια ο ίδιος – δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για επανασύνδεση.

- Εσείς τι τον συμβουλέψατε να κάνει;

- Εκεί δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ήταν η δουλειά μου βλέπεις, απ΄ αυτήν ζούσα, μια απλή εργαζόμενη ήμουν, άσε που ήταν μόνιμος πελάτης μας.

Να τον έδιωχνα;

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ;

Σε ερώτησή μας εάν η ίδια ρίχνει τα χαρτιά στον εαυτό της, μας απάντησε καταφατικά.

«Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μπει στον πειρασμό, έστω και μια φορά στη ζωή του να ρωτήσει τι του επιφυλάσσει η μοίρα; Όποιος πει όχι, λέει ψέματα…» είπε, κοιτάζοντάς μας κατάματα.

ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ…

Δεν ήταν μία αλλά πολλές οι τράπουλες που έβγαλε πάνω στο τραπέζι καθόλη τη διάρκεια της συζήτησής μας. Όπως πολλοί είναι και αυτοί που την έχουν επισκεφθεί όλα αυτά τα χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά, όπως μας εκμυστηρεύτηκε. Άτομα απ΄ όλες τις κοινωνικές τάξεις, διαφόρων ηλικιών, γυναίκες και άνδρες.

«Οι άνδρες αισθάνονται πιο ανασφαλείς στα αισθηματικά τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες, αλλά και ο τομέας δουλειά, τους απασχολεί εξίσου πολύ.»

«Πόσα χρήματα ζητάτε από τους πελάτες σας;» τη ρωτήσαμε με περιέργεια.

- Θεωρώ ότι είμαι η πιο φτηνή στα Χανιά. Παίρνω μόνο 30 ευρώ. Άλλοι παίρνουν τα διπλάσια!