Στα υπόγεια του Νοσοκομείου Χανίων

Αχρηστεύεται ιατρικός εξοπλισμός

Πολύτιμος ιατρικός εξοπλισμός που αγοράστηκε πριν από περίπου έξη χρόνια, όταν το νοσοκομείο Χανίων μετεγκαταστάθηκε στο νέο κτήριο των Μουρνιών, σαπίζει στα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πρόκειται για μηχανήματα τα οποία προορίζονταν για τμήματα τα οποία μέχρι και σήμερα παραμένουν στα χαρτιά, αφού ναι μεν προβλέπονται από τον οργανισμό του νοσοκομείου, ωστόσο ουδέποτε λειτούργησαν. Επιπλέον, ο χρόνος, η ξεπερασμένη πια τεχνολογία και το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκαν από τη στιγμή της παραλαβής τους, τα έχουν καταστήσει άχρηστα!

Το θέμα αποτελεί κοινό μυστικό για εργαζόμενους, γιατρούς και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Τις προηγούμενες ημέρες για πρώτη φορά ειπώθηκε δημοσίως ότι στο υπόγειο του νοσοκομείου Χανίων, αχρηστεύεται εξοπλισμός που αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού.

Αυτή και μόνο η αναφορά και παραδοχή του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, περιγράφει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί και σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου αποφεύγει να σχολιάσει το γεγονός και το μπαλάκι των ευθυνών ρίχνεται στην προηγούμενη διοίκηση.

Κατά τα άλλα ο βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε επίσκεψη του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πως όλα είναι ρόδινα - με εξαίρεση τα γνωστά προβλήματα της έλλειψης προσωπικού -αμφισβητώντας εμμέσως ακόμη και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με την ανάθεση του έργου καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρία χωρίς προηγουμένως να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη. Ο ίδιος έκανε λόγω για μείωση των λειτουργικών εξόδων του ιδρύματος. Ο δε διοικητής επανέλαβε ότι όλες οι διαδικασίες είναι διάφανες.

«Τα προβλήματα που διαπίστωσα προέρχονται από την προσπάθεια συκοφαντών που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν τη διοίκηση. Ματαιοπονούν γιατί η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σημαντική, η διαχείριση που γίνεται είναι έντιμη σε απίστευτο βαθμό ενώ έχουν μειωθεί τα λειτουργικά έξοδα περίπου κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, όσο καιρό μείνει στα καθήκοντα της, θα φροντίζει να γίνονται όλα με διάφανες διαδικασίες για το καλό του νοσηλευτικού ιδρύματος και των συμπολιτών μας» σημείωσε ο διοικητής κ. Μάρκος Καραβιτάκης.

Στο μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ιατρικού προσωπικού τονίστηκε ότι το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς αριθμού νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού χρονίζει και η ανάγκη αντιμετώπισης του είναι πια επιτακτική. Ο κ. Μαρκογιαννάκης διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τα τρέχοντα ζητήματα, αν και σε πρόσφατη επίσκεψη του στο ίδρυμα που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιφυλάχθηκε ότι θα εξεταστούν όλα σε μελλοντική επίσκεψη του.